Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Vevő követelés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Nem létező felhasználó 2018-05-07 15:05:52

Tisztelt Szakértő!
Átvett cégnél 2006-ig visszamenőleg vannak ki nem egyenlített Vevő követelések (számlák). Nincs semmi dokumentáció arra vonatkozóan, hogy tettek volna lépéseket a behajtásra. Kérdésem az, hogy milyen módon lehetne leírni, vagy értékvesztést elszámolni rá, hogy ne kelljen Tao alapot növelni? A Tao 8§ (1) h pontja alapján le lehet írni? Vevőt nem értesítenék a követelés elengedéséről és ha később mégis befolyik, (amire nincs nagy esély), akkor egyéb bevételként elszámolni?
Köszönöm válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-07 19:28:05

A hivatkozott jogszabályi hellyel nekem az a bajom, hogy arról sem lehetnek teljes bizonyossággal meggyőződve, hogy valós követelésekről van szó (szinte 1000 százalék, hogy nincs évek óta szabályosan leltárba véve, visszaigazolva a partnerrel), következésképp hogyan is engedhetnék el szabályosan. Ha nem értesítik a vevőt, akkor sérül a jogalkotó célja, jelesül, hogy valakinél képezzen adóalapot. Marad a szabályos út: keressék meg a partnereket, nyilatkoztassák őket a tartozásukról és ha úgy döntenek, engedjék el, amiről értesítsék a vevőket.
papattila

Szakértői hozzászólás

Nem létező felhasználó 2018-05-08 09:03:02

Köszönöm válaszát. Valaki ezt a jogszabályt ajánlotta, de nem mertem alkalmazni, voltak aggályaim. Köszönöm a megerősítést! Icu

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra