Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Vezetői engedély elszámolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

klabea 2018-08-27 08:42:47

Munkáltató felmondott. A kft költségként elszámolta a munkavállaló jogosítvány megszerzés költségeit. A munkavállalónak a szerződésében ki volt kötve hogy 24 hónapig kötelező itt dolgoznia mert akkot ezeket a költségeket időarányosan meg kell térítenie. Most 5 hónap után felmondott így vissza kell fizetnie kb. 40 ezer forintot. Ezt hogyan kell lepapírozni? Megtéríttetni és a bérelszámolásban szerepektetni, szja igazolásban? Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

klabea 2018-08-27 10:16:06

Még annyi h kellett a munkavégzéséhez

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-28 11:16:25

Egy pici ellentmondást látok az első mondat és a 4. mondat állítása közt: akkor most ki mondott fel? Ugyanis ha a munkáltató mond fel (rendes felmondással), akkor a dolgozó nem kötelezhető a költségek részbeni megtérítésére. Ha a dolgozó mondott fel, akkor valóban van lehetőség a munkáltató részéről az arányos rész visszakövetelésére, feltéve, ha erről írásban kötött tanulmányi szerződés született. Ennek bizonylatolása számlázással történik, képzési költségek részbeni megtérítése jogcímen. Megjegyzendő, hogy nem köthető tanulmányi szerződés olyan képzésre, melyet a munkáltató rendel el, azaz ha a jogosítvány megszerzésére a munkáltató kötelezte a dolgozót, akkor nincs jogalapja visszakövetelni még részben sem a képzés költségét.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra