Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Visszárú számla dátumok


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

noribaba 2019-06-01 23:02:08

Üdvözlöm !
Egy kereskedő terméket értékesített készpénzért 05.26-án , ezt online pénztárgépbe beütötte. A vevő 05.31-én visszahozta, de a visszáru számlát csak 06.03-án állítaná ki.
1. A visszáru számla lehet-e átutalásos úgy ,hogy a számla kelte 06.03 , teljesítés-e 05.31 ?
Válaszát előre is köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-06-03 05:20:03

Ha az árut visszahozzák, akkor az azt jelenti, hogy a vevő eláll a vételi szándékától, azaz a korábban kibocsátott áfa bizonylatot érvényteleníteni szükséges. Mivel a vásárlást nyugtával bizonylatolták, így az érvénytelenítést is nyugtával kell megoldani, nem lehet számlázni, hiszen nem lesz olyan konkrét bizonylat, amelyre az érvénytelenítő számla mutathatna. Azaz a pénzt az áru visszavételezésekor (05.31.), készpénzben kell(ett volna) visszaadni, pénztárgépi visszáru nyugtával.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra