Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Visszavásárolt saját üzletrész felosztása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kisagnes 2018-06-08 10:15:42

Kedves Szakértő!
Visszavásárolt saját üzletrész tagok közötti térítés nélküli felosztása esetén milyen adó és járulékkötelezettsége van a tagoknak az alábbi esetekben:
- kiegészítő tevékenységet folytató tag
- munkavállalóként személyesen közreműködő tag (fő állás)
- személyesen közreműködő tag
- csak tag
Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-06-09 08:07:34

Az Szja tv. 77/A. §-a szerinti értékpapír formájában megszerzett vagyoni értéknek minősíteném. Aztán, hogy innen hogyan adózik, arra a törvény kevés fogódzót nyújt. "A bevétel adókötelezettségének jogcímét a felek (a magánszemély és az értékpapírt juttató személy, valamint az említett személyek és más személy) között egyébként fennálló jogviszony és a szerzés körülményei figyelembevételével kell megállapítani, és ennek megfelelően kell a kifizetőt, illetőleg a magánszemélyt terhelő adókötelezettségeket (ideértve különösen a jövedelem, az adó, az adóelőleg megállapítását, megfizetését, bevallását, az adatszolgáltatást) teljesíteni." Ha a kérdésben leírt szempontok a szerzés lényeges körülményei, akkor még az is lehetséges, hogy a munkabérre vonatkozó szabályok szerint adózik.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra