Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

VP2-4.1.7-21 kódszámú pályázat elszámolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

spelta 2024-04-29 13:00:52

Tisztelt Szakértő! 2021. augusztusában beadásra került Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatása című, VP2-4.1.7-21 kódszámú felhívás alapján a pályázatunk. 2022. áprilisában támogató okiratot kaptunk kézhez. A pályázat tartalmazott egy rakodógépet is, melyet 2022 nyarán megvásároltunk és használatba vettük. Erre az eszközre 2024 márciusában kaptuk meg a 60% intenzitású támogatást. Egy tároló is készült tisztítóberendezéssel, melyekre a használatbavételi engedélyt 2024. évben kaptuk meg. Az építésre vonatkozó támogatás még nem érkezett meg. Milyen módon kell szabályosan elszámolni a támogatást? Vállalkozásunk kettős könyvvitelt vezet.
Köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-05-03 08:45:49

Kedves Kérdező,
Ha géppel kapcsolatos elszámolás megtörtént, akkor a kiutalt támogatás egyéb bevételként könyvelendő (T384-K96), majd ezzel egyidejűleg halasztott bevételként elhatárolandó (T96-K483). Az elhatárolást az értékcsökkenés támogatási aránnyal számított összegében kell megszüntetni [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra