2 kreditpont is jár már az Önadózó újság előfizetéséért!

Forrás: Önadózó

Örömmel tájékoztatjuk előfizetőinket és olvasóinkat, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium elvégezte az Önadózó újság minősítését, és ez alapján a lehetséges maximális 2 kiadvány-kreditpontot állapította meg részünkre, amelyet a mérlegképes könyvelők számolhatnak el a 2013-as továbbképzési évben. Kérjük előfizetőinket, hogy mérlegképes regisztrációs számukat - a kredit elszámolása és igazolhatósága céljából adják meg a www.onadozo.hu oldalon, Belépés után a Saját adatok módosítása menüben. Ha még nem előfizető - most tegye meg - mert kedvezménnyel megszerezheti a további 16 kreditet is. Előfizetés 21.420,-Ft/év díjért: info@onadozo.hu

A kiadványok kreditpont-értékének meghatározása során az NGM a tartalmi relevanciát, aktualitást,  az elméleti vagy gyakorlati jelleget értékelte, - így a 2 kredit az Önadózó újság szakmai színvonalának hivatalos elismerését is jelenti. Szeretnénk biztosítani előfizetőinket, hogy mindent megteszünk azért, hogy előfizetőink  a saját lehetőségeik szerint élhessenek az Önadózó előfizetés nyújtotta 2 kiadványkredittel,  és ezen túlmenően az Önadózó révén a lehető legelőnyösebb feltételekkel szerezhessék meg a teljes 16 kreditpontot is.
 
A továbbképzési kötelezettség szabályait a 93/2002. (V. 5.) Korm. rendeletet tartalmazza, amelynek rendelkezéseit részletesen ismertettük az Önadózó 2013 februári számában, ezt az írást elérhetővé tettük honlapunkon is. Kérjük figyelmes tanulmányozását. Kiemeljük ebből azt a szabályt, hogy a továbbképzési év január 1-jétől december 31-éig tart. A továbbképzésre kötelezett könyvviteli szolgáltatónak minden egyes továbbképzési évben összesen legalább 16 kreditpontot kell megszereznie. Az adott továbbképzési évben a 16 kreditponton felül megszerzett többlet-kreditpontok nem vehetők figyelembe a következő évek továbbképzési kötelezettsége teljesítése szempontjából.  A 16 kreditpontból legalább 8 kreditpontot számvitel témakörben minősített szakmai továbbképzésen kell teljesíteni. A szakmai szervezeti tagságért továbbá a szakmai kiadvány megvásárlásáért 2-2 kreditpont számítható be a számviteli krediten felüli 8 kreditbe.  
 
A kiadványkreditre – így az Önadózó újság előfizetésre vonatkozó elszámolási szabályok a következők. Az NGM határozata alapján az Önadózó előfizetés alapján a kreditpont elszámolhatóságának időszaka: 2013. március 30. – 2013. december 31-e. Ez azt jelenti, hogy az ebben az időszakban kiállított számláink alapján lehet a 2 kreditet elszámolni. Nagyon lényeges, hogy kiadvány – így az Önadózó előfizetés – esetén a kreditet a számlával lehet igazolni és elszámolni. Az elszámolhatóság érdekében az előfizetési számlánkon – az egyéb adatok mellett - feltüntetjük a kiadványt felhasználó, továbbképzésre kötelezett könyvelők nevét, regisztrációs számát. Egy kiadvány egy példánya alapján legfeljebb 3 könyvelő kaphat kreditpontot, amely nem számolható el sem számviteli, sem szakterületi kreditpontként. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy cég / intézmény az előfizető, akkor a számlán – a vevőadatokon felül - feltüntetjük a három természetes személy – a mérlegképes könyvelő - nevét és regisztrációs számát is.
 
Felhívás!
Kérjük is előfizetőinket, hogy a www.onadozo.hu oldalon aktualizálják belépési fiókjukat, pontosan adják meg a számlán szereplő vevőkódot – majd a honlapra töltsék fel azon magánszemélyek nevét és regisztrációs számát, akik az Önadózó előfizetés alapján mérlegképes kreditet kívánnak elszámolni.
 
Az előfizetési számlánk alapján – az ott feltüntetett mérlegképes könyvelő a Kormányzati Portálon keresztül igazolhatja az előfizetést, az előfizető számlánk másolatának megküldésével.
 
 
Jelenleg a 2013-as továbbképzési év zajlik és ebben az évben kell a mérlegképes könyvelőknek az összesen 16 kreditet megszerezni.  Szeretnénk kiemelni, hogy az Önadózó előfizetés révén nem csak a 2 kiadványponttal számolhatnak, hanem partnerkapcsolatainkon keresztül 50%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá a szükséges teljes 16 kreditpont értékhez is.
 
Mindezekre figyelemmel a következő alternatívákat ajánljuk a mérlegképes könyvelő, illetve az őket foglalkoztató előfizetőinknek:
 

  1. Figyelemmel arra, hogy a 2013. évi Önadózó előfizetések számlázása a kialakult gyakorlat szerint már megtörtént 2012 év októberében – így a vonatkozó szabályok szerint a tavalyi előfizetési számlák nem számolhatók el. Ezért előfizetőinknek azt javasoljuk, hogy a  2013. októberében kiállítandó, a 2014. évi Önadózó előfizetés számlája alapján számolják el a 2013-as továbbképzési évre járó 2 kiadványkreditet.. Ezt a  2013. októberében kiállítandó éves Önadózó előfizetési számlánk jogszerűen fogja igazolni.

 

  1. Ajánljuk előfizetőink figyelmébe a Penta Unió 16 mérlegképes kreditet biztosító Könyvelő Koktél Konferenciáját, amelyet 19.600,-Ft helyett  Önadózó előfizetőként 50%-os kedvezménnyelazaz  9.800,-Ft + áfa összegért vehetnek igénybe.  Az ősszel megtartandó elő konferenciák aktuális témákat fognak át, garantáltan magas színvonallal, További információ és jelentkezés: www.penta.hu E-mail: konferencia@penta.hu Telefon: 1/473-1039. A kedvezmény igénybevételéhez a jelentkezéskor meg kell adni az Önadózó előfizetői számlán található vevőkódot!

 

  1. Ajánljuk előfizetőink figyelmébe a Sämling Kft. online továbbképzését, amely vállalkozás szakon 16 kreditet biztosít a mérlegképes könyvelőknek.   Kiváló előadók előadásait hallgathatja meg felvételről, egy adott időintervallumon belül, tetszőleges időpontokban, akár több részletben is. A videóanyag internetes felületen (böngészővel) érhető el, ahol a rendszer nyilvántartja a megtekintések időtartamát. Az összesen 16 tanórás videó tananyag online megtekintése után a Sämling küldi meg előfizetőinknek a kreditpontokról szóló elektronikus igazolást.  Az online továbbképzés előnye, hogy nincs utazási költség, jobban beilleszthető az időrendbe.  Ára Önadózó előfizetői kedvezménnyel: 9775,-Ft+ÁFA = 12.414,-Ft.  További információ és jelentkezés: Telefon: 1/212-4412 Fax: 1/ 212-5071 E-mail: balazs.sutka@samling.hu A kedvezmény igénybevételéhez a jelentkezéskor meg kell adni az Önadózó előfizetői számlán található vevőkódot!

 
 Dr. Szabó Tibor
www.onadozo.hu

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra