ADÓEGYETEM -10% kedvezmény ÖNADÓZÓ előfizetőknek

Forrás: Penta Unió

Már sínen vannak a 2015. évi jogszabályváltozások! Ne hagyjon fehér foltokat a felkészülésében: az ADÓEGYETEM mind a 11 helyszín előadását és kérdés/válaszát egybeszerkesztik Önnek adótanácsadóink. Önadózó előfizetőként most 10% kedvezménnyel jelentkezhet!>> ADÓEGYETEM 2015

ADÓEGYETEM -10% kedvezmény ÖNADÓZÓ előfizetőknek
 
Már sínen vannak a 2015. évi jogszabályváltozások! Ne hagyjon fehér foltokat a felkészülésében: az ADÓEGYETEM mind a 11 helyszín előadását és kérdés/válaszát egybeszerkesztik Önnek adótanácsadóink. Önadózó előfizetőként most 10% kedvezménnyel jelentkezhet!>> ADÓEGYETEM 2015

Az egy évre jutó új adónemek számát illetően ugyan nem döntünk csúcsot, de az biztos: idén év végén sem fogunk unatkozni az Adóegyetemen.

Az Art. területén „többek között” változnak - az alapelveken túl - az ellenőrzés, hatósági és végrehajtás szabályai, a képviselet, feltételes adómegállapítás gyakorlata. Bevezetésre kerül az EKÁER-rendszer. Változnak a bevallás és a mulasztási bírság szabályai. Bővül a nemzetközi információcsere. Érdemes lesz újra áttekinteni az online pénztárgép-használat rendelkezéseit is. Módosul a külföldi illetőségűeknek juttatott jövedelmek szabályozása és az adatszolgáltatások köre is változik.

Az Szja több mint 10 fogalom módosításával indul. Drágul a cafeteria rendszer, módosul a biztosítások szabályozása. Kedvező hírt jelent viszont az adóalanyokat érintő családi kedvezményváltozás, valamint az első házasok új kedvezménye. Az egyéni vállalkozásoknál változik a minimumadó szabályozása. A KATA-ban többek között a bejelentési és megszűnési szabályok módosulnak.

TB keretében az első blokkban a biztosítás, járulékfizetés és nyilvántartások rendszerében történő változások kerülnek bemutatásra, kiemelve a családi járulékkedvezményt, a külföldi munkavállalást, a vezető tisztségviselőkre vonatkozó változásokat. Az adórendszer változásához kötődő EHO módosítások a cafeteria rendszert és a külföldi előadóművészek kötelezettségeit érintik. Az előadás foglalkozik a szocho és a nyugellátás változásaival is.

TAO területén változnak a negatív adóalap elhatárolás szabályai, a K+F szabályozás, a transzferár-szabályozás, az adókedvezmények köre, és a nyereségminimum-számítás. A KIVA területén az adóelőleg szabályozását, valamint a KIVA-ba történő átmenetet és az adóelőleg szabályozást kell újratanulni. Jó hír, hogy nem változik az EVA szabályozása.

A fogyasztáshoz kötődő adók területén az áfa változások jelentik majd a legtöbb feladatot. Változik az áfában a folyamatos teljesítésű ügyletek teljesítési időpontja, bővül a fordított adózók köre, módosul a távolról nyújtott szolgáltatások teljesítési helye. Változik az áfa-raktár, a belföldi áfaösszesítő nyilatkozat, az áfabevallási gyakoriság. Módosul a nagytestű állatok áfakulcsa, a benzin áfa levonhatósága, változik a munkaerő kölcsönzés, a kezelőszemélyzet nélküli automaták szabályozása, valamint az adólevonás, az ingatlan adóköteles bérbeadásával kapcsolatosan.

jövedéki adó területén a magán és bérfőzés szabályai, az alkoholtermékek adómértékei, a szivar, motorikus célú gázok szabályozása módosul. Megjelenik a fröccs szabályozása. Módosulnak egyes engedélyezési eljárások. Egy sor harmonizációs változásra is sor kerül.

Az Adóegyetem egyéb adók blokkjában a helyi adók változásai, a települési adó, az illetékek, a reklámadó és acégautóadó változásait próbáljuk a megadott időkeretben áttekinteni.

különadók „hungarikumadók” blokkja 13 különadó jellemzőjének és 2015. évi változásainak bemutatása mellett arra a kérdésre is választ keres, hogyan illeszkednek a magyar különadók a nemzetközi adózás rendszerébe. Milyen szerepe van és lesz várhatóan a jövőben a különadóknak? Emellett néhány, a kérdéskörhöz kapcsolódó bírósági döntésre is ráirányítjuk a figyelmet. Választ keresünk arra a kérdésre is, hogy ki fizeti, és ténylegesen kit terhelnek a különadók.

A szokásos Adóegyetem+ blokkban egyes nagy érdeklődésre számot tartó kérdéskör kerül górcső alá. Áttekintjük anemzetközi adótervezés egyik legizgalmasabb kérdéskörét az illetőség megállapításának módszereit és következményeit. Az Adóegyetem+ blokk keretein belül kerülnek bemutatásra a vagyontervezés, bizalmi vagyonkezelés szabályozási és adótervezési kérdései.

vámszabályozás területén történt változások, az EU szabályozás következményei. Az előadásban érintjük többek között a meghallgatáshoz való jog, a bírságolás, az áfa biztosítási adómentesség és az ellenőrzési szabályok változásait.

számvitel területén a számviteli tv. és kormányrendeletek változásai – 18 témakört érintenek – mellett az új Ptk.-hoz kapcsolódó számviteli kérdések, valamint más jogszabályok hatására történő módosítások kerülnek bemutatásra.

Önadózó előfizetőként most 10% kedvezménnyeljelentkezhet!>> ADÓEGYETEM 2015

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra