Adóharmonizáció: a NAV is érdeklődik

Forrás: Penta

Információink szerint több tucat szakember jelentkezik be a NAV-tól is a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete és a PENTA UNIÓ közös szervezésében 2013. június 6-7-én Budapesten megrendezésre kerülő Adózás Európában - VII. Nemzetközi Adókonferenciára.

Információink szerint több tucat szakember jelentkezik be a NAV-tól is a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete és a PENTA UNIÓ közös szervezésében 2013. június 6-7-én  Budapesten megrendezésre kerülő Adózás Európában - VII. Nemzetközi Adókonferenciára.

Nem véletlen a nagy hazai és nemzetközi érdeklődés, hiszen az idei téma, talán az eddigi legfontosabb:

Adóharmonizáció, adószuverenítás az Európai Unióban

Ízelítő az előadásokból:

Mochlar Orsolya (Pwc): A közeljövőben várható az országok közötti információcsere bővülése, nem csak földrajzi értelemben, hanem az érintett jövedelmek – felmerült a munkajövedelmekre vonatkozó információszolgáltatás is -, illetve az érintett adóalanyok tekintetében is. A tagállamok hatóságainak ilyen magas szintű együttműködése új dimenziókat jelenthet a  határokon átívelő jövedelmek adóztatásának tekintetében.

Dr. Darák Péter (Kúria): „Az Európai Unióval egyelőre adójogilag részlegesen valósult meg egységes térség. Az áruk és a tőke szabad mozgását a tagállamok adószuverenitása korlátozza. A konfliktusok azokon a jogterületeken legerősebbek, ahol az Unió a legszélesebb felhatalmazással rendelkezik. Nem véletlen tehát, hogy a diszkriminációs tényállások mellett a magyar közvetett adók kerültek leggyakrabban uniós jogi összefüggésbe. A közép-európai gazdasági és jogi környezetben sajátosan tükröződnek a jóléti államokra szabott anyagi és eljárásjogi konstrukciók. Különös az a helyzet, amikor az adózói felelősség határait a bizonyítási teher telepítésének pragmatikus szempontjai rajzolják meg. Gazdaság-etikai kereteket feszeget, ha elvárás fogalmazódik meg a tekintetben, hogy az üzleti partnerek helyzetének tisztázása érdekében mit kell tenni. Az utóbbi időszak tanulságos példákat szolgáltat hasonló, a mindennapos üzleti gyakorlat és az adójogi filozófia eszköztárával egyaránt elemezhető tényállásokra.

Torda Csaba (NAV): „Megítélésem szerint Uniós szinten is kiemelkedő mértékben növekszik hazánkban az igénybe vehető nemzeti előnyök – főképp az Engedélyezett gazdálkodói (AEO) tanúsítvánnyal rendelkező ügyfeleink számára – tárháza.

A konferenciát exkluzív kísérő programok gazdagítják, lehetőséget teremtve, a 
kapcsolatépítésre. 

További információ>> www.adozaseuropaban.hu


FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra