Bemutatjuk Beck Ágnest Az Év Adótanácsadóját (2014)

Forrás: Penta / Önadózó

A székesfehérvári könyvelőirodámban több mint 100 céget könyvelünk tíz kollégával. Sokszor fejtörést okoz az ügyfél-igények és a jogszabályi lehetőségek megfeleltetése. Ezért szerintem egy jó adótanácsadó komplexen szemléli az ügyfelei működését, gyorsan reagál a jogszabályváltozásokra és képes folyamatosan tanulni.

A számviteli és adózási szakemberek presztízsének növelése érdekében összefogott a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja és a PENTA UNIÓ Zrt. 2012-ben első ízben meghirdették „Az Év Könyvelője” és „Az Év Adótanácsadója” szakmai versenyeket, hogy a kiemelkedő tudást és munkát értékelje és elismerje.

 
2014-ben már harmadik alkalommal került megszervezésre „Az Év Könyvelője” és „Az Év Adótanácsadója” szakmai verseny. A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja és szakmai partnereik (PENTA UNIÓ Zrt., RLB-60 Bt. és Önadózó Kiadó) szervezésében.
 
Idén közel 2.000 könyvelő és adótanácsadó töltötte ki a verseny első fordulójának tesztsorait. A második fordulóban neves szakmai zsűri előtt kellett írásban és szóban bizonyítaniuk tudásukat, tapasztalataikat, rátermettségüket. A második forduló versenybírái: a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke, Lukács János, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke, Dr. Herich György és alelnöke Rabb Andrea és Munkácsi Márta okleveles adószakértő, könyvvizsgáló.
 
A versenyek ünnepélyes díjkiosztójára január 14-én került sor az Adóegyetem 2015 rendezvény keretében, ahol Pankucsi Zoltán, adóügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a győzteseket és adta át a közel fél millió forint értékű szakmai ajándékcsomagot.

Beck Ágnes – Az Év Adótanácsadója 2014 - „100 céges” székesfehérvári könyvelőiroda vezetője, könyvelő és adótanácsadó

- Hogyan lett Önből adótanácsadó?
- 17 évvel ezelőtt szereztem mérlegképes végzettséget, azóta könyvelőként is dolgozom. Négy évvel ezelőtt egy németországi utamon figyeltem fel, hogy a könyvelők többsége egyben adótanácsadással is foglalkozik. Mikor hazaérkeztem, azonnal beiratkoztam egy adótanácsadó tanfolyamra a Pentához. Ezt követően a forgalmi adó szakos okleveles adószakértő képzést is elvégeztem. A képzés alatt új ismeretekre tettem szert és a már meglévő tudásomat is meg tudtam erősíteni. Ezen kívül számos máig jól működő szakmai kapcsolatot is sikerült kiépítenem az oktatókkal és a csoporttársaimmal.

- Ön szerint milyen egy jó adótanácsadó?
- Nagyon szeretem az adótanácsadó szakmát, a kihívások (mint mostanában például az EKÁER) és az új feladatok miatt, amellyel kapcsolatban az ügyfelek pozitív visszajelzése örömmel tölt el, és sikerélményt nyújt számomra. Sokszor fejtörést okoz az ügyfél-igények és a jogszabályi lehetőségek megfeleltetése. Ezért szerintem egy jó adótanácsadó komplexen szemléli az ügyfelei működését, gyorsan reagál a jogszabályváltozásokra és képes folyamatosan tanulni.
- Hogyan tartja naprakészen tudását?
- Rendszeresen olvasom a szakmai lapokat, mint például az Önadózót, SzakMa-t, az 5percAdót és rendszeresen járok kötelező kreditpontos könyvelői továbbképzésre és az Adóegyetemre. A szakmai szervezetek közül én MOKLASZ tag vagyok.
- Milyen könyvelőprogramot használ munkája során?
- A székesfehérvári könyvelőirodámban több mint 100 céget könyvelünk tíz kollégával; az egyszeres könyvelésre RLB-t használjuk, a kettős könyvelésre pedig a TenSoft-ot.
- Hasznosnak találta a versenyt?

- Nagy élmény volt számomra a verseny, az utolsó fordulóban nem mindennapos kérdésekre kellett válaszolni. Örülök neki, hogy neveztem, megtisztelő volt a kormányzat képviselőjétől átvenni a díjat és a szakma képviselőitől az ajándékokat.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra