Környezetvédelmi Termékdíj 2016. - Fókuszban az I. negyedéves bevallás és az ellenőrzés

Forrás: Infoszféra

Április 20. az I. negyedéves Környezetvédelmi Termékdíj bevallás határideje, amit már az új szabályok szerint kell elkészíteni! Ismeri a hatályos szabályokat, az elfogadott gyakorlatot, az ellenőrzés fő szempontjait? A konferencia időpontja 2016. április 05. (kedd) 9:00 – 16:00. Helyszín: Hotel Hungaria City Center**** Önadózó előfizetőknek 50% kedvezménnyel 12.450 Ft/fő + ÁFA. Az Önadózó kedvezménykódot kérje itt: info@onadozo.hu

Április 20. az I. negyedéves Környezetvédelmi Termékdíj bevallás határideje, amit már az új szabályok szerint kell elkészíteni! 

Ismeri a  hatályos szabályokat, az elfogadott gyakorlatot, az ellenőrzés fő szempontjait?

JELENTKEZZEN KONFERENCIÁNKRA MOST, ÉS KÉSZÜLJÖN FEL A BEVALLÁSRA, A HELYES NYILVÁNTARTÁS VEZETÉSRE ÉS AZ ESETLEGES ELLENŐRZÉSEKRE!

ÖNADOZÓ előfizetők, most 50%-os kedvezménnyel jelentkezhetnek!

Környezetvédelmi Termékdíj 2016.

Fókuszban az I. negyedéves bevallás és az ellenőrzés

A környezetvédelmi termékdíjas szabályozás évről évre sok fejtörést okoz a vállalkozásoknak, hiszen a bonyolult és sűrűn változó szabályrendszer, valamint a szerteágazó adminisztratív feladatok komoly kihívást jelentenek a mindennapi munka során. Sok a változás, amelyhez igazodni kell, meg kell felelni a szerteágazó szabályozásnak.

2016. januártól jelentős változások léptek életbe a környezetvédelmi termékdíjas szabályozásban!

A kötelezettségek és a feladatok ismerete mellett nélkülözhetetlen az átgondolt, biztos alapokon nyugvó belső nyilvántartások kialakítása, amelyből megállapítható és alátámasztható a negyedéves termékdíj-fizetési kötelezettség.

Szerezze meg szakértőinktől a tudást, hogy az Ön nyilvántartása, és negyedéves bevallása is tökéletes lehessen!

A NAV nagy hangsúlyt fektet a termékdíjfizetés ellenőrzésére, ebből következően komoly a mulasztásokkal kapcsolatos bírság kockázata.

Jöjjön el konferenciánkra, és kerülje el a bírságot!

Tervezett program: 
9:00 – 12:00   Fekete Balázs - GS1 MAGYARORSZÁG Nonprofit Zrt., vezető szakértő
* Bejelentési szabályok változása 2016-tól (TKORNY, KESZ nyomtatványok)
* Forgalomba hozatal definíció bővítése a belföldi távolsági értékesítés versenyhátrányának feloldására.
* Egyéni hulladékkezelés fogalmának és teljesítésének egyszerűsítése. Termékdíj-előleg bevezetése, bevallási rend változása.
* Elektromos és elektronikai termékek körének változásai
* Gépjármű forgalomba hozók (saját célú felhasználók) számára termékdíjátalány bevezetése. Mi az átalány mértéke, kikre vonatkozik, hogy lehet igénybe venni, hogyan kell bevallani?
* Termékdíjköteles termékek rendszerének változásai, azok hogyan érintik az eddigi kötelezettségeket
* Csomagolással kapcsolatos fogalmi változások: csomagolás fogalmának bővítése, kereskedelmi csomagolás, – csomagolószer fogalom pontosítása, új fogalmak bevezetése: csomagolás alkotóeleme, összetevője, része, csomagolási hulladék, újrahasználható csomagolás.
* Új fogalmak: építési termék, kézműipari termék, ipari szerszámok.
* Új szabály: lebontott csomagolásból képződő csomagolási hulladék első belföldi birtokosának kötelezettsége a külföldi előállítású csomagolás behozatala esetén. Mi változik, mire kell figyelni. Esetpéldák bemutatása.
* Saját célú felhasználás fogalmának pontosítása a csomagolás elválasztása esetén.
* Számlán való feltüntetési kötelezettség enyhítése csomagolószerek és reklámhordozó papírok esetében.
* Új visszaigénylési lehetőség a csomagolás alkotórészeként forgalomba hozott záróelem kereskedelmi csomagolószerként megfizetett termékdíja esetében. Esetpélda bemutatása.
* Felkészülés az I. negyedéves bevallásra
* Gyakorlati példák bejelentésre, számlán való feltüntetésre, termékdíj-kötelezettség megállapítására és bevallás elkészítése csomagolószer termékkör esetén.
* Konzultáció

13:00 – 16:00 Debreczeni László - termékdíj szakértő
* Kötelezettek köre, azaz a személyi hatály meghatározása
* Új fogalmak, a termékdíjköteles termékek meghatározását segítő új definíciók, pontosítások. Építési termék, kézműipari termék, kézműipari tevékenység, valamint az ipari szerszámok meghatározásai
* Csomagolás – csomagolószer és a kereskedelmi csomagolás – kereskedelmi csomagolószer szabályai
* Újrahasználható csomagolószer, és annak részletei
* Kibocsátás és készletre vétel aktualitásai, a forgalomba hozatal definíciójának kiegészítése
* Belföldre és külföldre értékesítés szabályai. Nemcsak a hazai, hanem a külföldi gazdálkodóknak is termékdíjat kell fizetniük, ha díjköteles terméket online értékesítés útján magyarországi vevőnek adnak el
* Bejelentés, bevallás és nyilvántartás, fókuszban az első negyedéves bevallás
* Termékdíj-átalány bővülése a gépjármű átalánnyal
* Nyilatkozatadás, szerződéses átvállalás részletei
* Egyéni hulladékkezelést teljesítő bevallási és előlegfizetési kötelezettségei, vagyis az eddigi negyedéves bevallási és fizetési kötelezettségét évente egyszeri termékdíj előleg bevallási és megfizetési, majd a tárgyévet követően éves elszámolási kötelezettség váltja fel
* Megnyílik az átalánydíj-fizetés lehetősége a gépjárműgyártók és forgalmazók számára
* Termékdíj raktár változásai
* Ellenőrzésre vonatkozó rendelkezések, azok változása, továbbá a termékdíjhiány, termékdíj-tartozás, termékdíj-különbözet
* Konzultáció

Időpont: 2016. április 05. (kedd)  9:00 – 16:00

Helyszín: Hotel Hungaria City Center**** 

Kedvezményes ár Önadózó előfizetőknek:

50% kedvezménnyel 12.450 Ft/fő + ÁFA.  Az Önadózó kedvezménykódot kérje itt: info@onadozo.hu 

Részletek és jelentkezés>>

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra