Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

2015 év osztaléka


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tipi 2016-02-01 14:28:39

Kedves Attila !
2015 évről szóló mérlegben lesz még mérleg szerinti eredmény, lesz e benne 2015 évi eredmény terhére fizetendő osztalék ?
Másik, hogy a Számv.tv. 84.§ eddig a mérleg készítés időpontjáig ismertté vált járó osztalékot rendelte betenni az előző évi mérlegbe, vagyis ha az osztalékot nyújtó taggyűlése előbb volt, akkor a kapó cég bevételeibe bekerülhetett. Most a fordulónapig ismertté vált kerülhet bele. 2015-2016 fordulójára melyik vonatkozik ?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2016-02-02 06:29:52

Tipi,
A mérleg szerinti eredményre vonatkozó új számviteli rendelkezések még nem vonatkoznak a 2015.évire. A járó osztalékra vonatkozó -az osztalék elszámolásával szoros kapcsolatban lévő- új szabályok szintén csak a 2016-ban induló üzleti évre alkalmazandók először, így a 2015-ös beszámolóban még elszámolandó bevételként a mérlegkészítésig ismertté vált osztalék.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra