Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Áfa önrevízió


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

barath_gyorgyne 2018-09-27 12:05:33

Tisztelt Szakértő!
A vállalkozás 2016. évben kiállított egy számlát, amit 2018. évben teljesítés hiánya miatt le kell stornóznia. A kérdésem, hogy az áfa bevallást 2016. évre visszamenőlegesen kell-e önellenőrizni, vagy elég 2018. évben akkor amikor a stornó számlát a vállalkozástól a vevő átveszi?
Várom válaszát.
Köszönettel: Baráthné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-29 11:33:21

Kedves Baráthné,
Igen, önellenőrizni szükséges az eredeti bevallást az Áfa tv. 153/B§ (2) alapján. Mivel számvitel témában tette fel a kérdését, ezért azt is szükséges megjegyezni, hogy ez számvitelileg is önellenőrzésnek minősül, a hibát annak megfelelően kell a 2018-as könyvelésben szerepeltetni, hogy jelentős-e vagy sem. Ezen kívül önellenőrizni szükséges a 1629-es bevallást (kivéve, ha teljesül a Tao tv. 8.§ (8)-ben megfogalmazott mentesítő lehetőség), valamint a 2016.évi ipa bevallást is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra