Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Ajándékkártya ajándékba partnereknek


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szmelinda 2017-06-16 09:49:48

Tisztelt Válaszoló!

Egy akció keretében a vevőink üzemanyag vásárlási utalványt kapnak cégünktől x Ft értékű vásárlást meghaladóan.
Az üzemanyag vásárlási utalványok értékét átutaltuk az üzemanyag kereskedőnek. Kaptunk erről tőlük egy számviteli bizonylatot , mely alapján a fizetett előleg közé fel tudom könyvelni.
Kérdésként merül fel és egyelőre nem találtam rá választ, hogy fog ez a költségeink közt megjelenni, és milyen költségszámlára kell nekem ezt könyvelni? Amikor felhasználják az üzemanyag kártyát, minden egyes alkalomról számlát kell, hogy kiállítson felénk az üzemanyag kereskedő?kapjunk ? Egyéb módot nem tudok elképzelni.

Köszönöm előre is válaszát!

Üdv:Pékné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-18 18:25:39

Amikor megveszik az üzemanyag utalványt a kereskedőtől, akkor az egyéb követelésekre könyvelik (T368-K381/384). Nem történik áfa-köteles ügylet, tehát helyes, hogy a kereskedő nem számláz, hanem egyéb számviteli bizonylatot bocsát ki. Amikor az utalványokat átadják a vevőjüknek, akkor egyéb ráfordításként számolják el (T86-K368). Áfa köteles ügylet akkor valósul meg az utalvánnyal kapcsolatban, amikor a vevőjük felhasználja tankoláskor, de ez már az Önök könyvelésére nincs hatással, mint ahogy az sem, ha mondjuk sose váltják be vagy lejár a beváltási ideje.
papattila

Szakértői hozzászólás

szmelinda 2017-06-19 08:05:36

Köszönöm részletes válaszát!!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra