Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Alvállalkozó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

barbara.toth 2018-02-05 09:21:53

Kedves Szakértő!

Társaságunk a webfejlesztési munkákra alvállalkozót vesz igénybe, akivel alvállalkozói szerződést kötünk határozatlan időre a továbbiakban felmerülő ilyen jellegű munkákra. Az egyes munkákat szóban, vagy e-mailben rendeljük meg az alvállalkozótól. A legnagyobb megrendelőnkkel alvállalkozói szerződésünk van további munkákra, a többi megrendelővel ügyletenként kötünk szerződést. Az lenne a kérdésünk, hogy az alvállalkozói teljesítést is tartalmazó kimenő számláinkon fel kell-e tüntetni, hogy "közvetített szolgáltatást" tartalmaznak?

Válaszát előre is köszönjük: Barbara

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-06 17:25:50

Barbara,
Az alvállalkozó nem számviteli fogalom, azt csak a helyi adó törvény nevesíti. Számvitelileg igénybe vett szolgáltatás és közvetített szolgáltatás létezik. Ha a kérdésbeli esetben valójában közvetített szolgáltatásról van szó, akkor igen, fel kell a számlán tüntetni egyértelmű jelöléssel. Ha viszont tényleg alvállalkozóról van szó (52.), akkor nincs ilyen kötelezettség a számla kiállításakor.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra