Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Anyag felhasználás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kontirvill 2018-10-02 11:00:14

Tisztelt Szakértő!

Egy fémfelületek kezelésével foglalkozó társaság a galvanizáló kádat (annak karbantartása után) újra töltötte elektrolit folyadékkal, ehhez nagy mennyiségben vásárolt oxidot, melyet teljes egészében beletöltött. Az így keletkezett elektrolit folyadékkal kb. öt évig (a következő nagy tisztításig) tudják a felületkezelést végezni. Az elektrolit folyadék állapotát folyamatosan ellenőrzik, ha szükséges a PH szint beállításához kis mennyiségben szintén töltenek oxidot, illetve egyéb anyagot, amelyet azonnal anyagköltségként számolnak el. A társaság folyamatos mennyiségi és értékbeni nyilvántartást vezet. A kérdés, hogy hogyan kell a kád újra töltéséhez felhasznált anyagot elszámolni. Azonnali felhasználást (anyagköltséget) jelent, amikor beletöltik a kádba, vagy készletre kell venni és a számított felületre tapadás alapján kell a felhasználást anyagköltségként elszámolni, illetve van-e lehetőség ezt az anyagköltséget aktív időbeli elhatárolásként elszámolni?
Segítő válaszát köszönjük!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-03 13:14:32

Számomra a Szt. összemérés elvéből és a készlet fogalmából az vezethető le, hogy a fel nem használt "anyagot" legkésőbb év végével készletre kell venni (mondjuk az Ön által említett módszerrel). Az időbeli elhatárolásra nem látok jogszabályi lehetőséget.
papattila

Szakértői hozzászólás

kontirvill 2018-10-04 06:58:58

Köszönjük szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra