Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Áramdíj továbbszámlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

eanita01 2024-02-28 09:02:21

Kedves Attila!

A telephelyünkön több bérlő is van. Az Audax új áram elszámolási rendszerének "köszönhetően" nem kaphat a cégünk pontos lejelentett óraállás alapján számlát (ahogy eddig), hanem egy éves becsült fogyasztás alapján van a havi rész-számla kiállítva részükről, majd az időszak végén kerül elszámolásra leolvasáskor a pontosan felhasznált áram mennyisége. A bérlőink (10 cég) azonban pontos számlát várnak tőlünk, nem akarnak átalányban fizetni, nekünk is egyszerűbb, ha a szokásos módon minden hónap végén leolvasom az óraállásokat és a pontos összeget számlázom tovább. Tiltja-e bármi azt, hogy egy átalány számlát én pontosan elszámolt mennyiségekkel számlázzak tovább közvetített szolgáltatásként? Az első hónapban nagyon alacsony átalányt állapított meg a szolgáltató, így a tényelgesen továbbszámlázott mennyiség nagyobb volt, mint a bejövő számlában lévő átalány mennyisége ( a további hónapokra emeltettük az átalányt). Ez okozhat-e bármi problémát nekünk? Vagy elegendő lehet az év közben továbbszámlázott közvetített szolgáltatások értékét év végén egyben átvezetnem az 5-ös számlaosztályból a 8-ba? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
Üdv. eanita01

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-03-01 17:32:54

Kedves Eanita01,
Nincs tudomásom tiltó jogszabályról, szabályosan [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

eanita01 2024-03-06 11:30:27

Kedves Attila, nagyon szépen köszönöm a válaszát.

Üdv. eanita01

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra