Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Árbevétel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2017-09-01 13:50:38

Lehet már kérdeztem, mikrogazdálkodói beszámolót készítő cég nem hajlandó az árbevételt külön gyűjtőbe ütni a pénztárgépbe, szolgáltatás és értékesítésre bontva. Megtehetem, hogy a 9-es számlaosztályról írok számvitelpolitikát, hogy ott hogyan könyvelek, vagyis nem a mikrogazdálkodói beszámolói számlatükör szerint, hanem egy 91-re pénztárgépes árbevétel, a többire a mikrogazdálkodói számlatükröt használnám. Vagy év végén az anyag és áru ktg-ből figyelembe véve a leltárt és a haszonkulcsot visszaszámolva átvezethetem-e a ptg-es bevételből áruértékesítésre és szolgáltatás árbevételére. Az előző könyvelő nem foglalkozott vele, csak alaptevékenység árbevételére könyvelt mindent.
köszönöm: Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-02 16:56:49

Márti,
A 3.sz.mell.-ben található számlatükör alkalmazása csak lehetőség. Ha nem azt alkalmazza a mikro, akkor számlarendet kell készítenie (2.§). A visszaszámítós megoldást nem javaslom, ez nem egy egzakt, hiteles megoldás, inkább csak olyan makkerkodás :(
pattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2017-09-02 17:26:40

Köszöm Attila! Ha írok számlarendet akkor a pénztárgépes bevételeket melyről nem tudom, hogy értékesítés vagy szolgáltatás, könyvelhetem egy 9-esre?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-04 08:03:24

Igen, ha van számlarend, akkor mehet 1 külön fők.számra, aminek a számlarend adja meg a tartalmát: pénztárgépes értékesítés.
pattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2017-09-04 09:24:41

köszönöm szépen!!!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra