Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Árfolyam-nyereség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

forintmed 2019-03-22 10:15:36

Tisztelt Szakértő!
Egy Zrt egy üzletrészt vásárolt 3 magánszemély tulajdonostól. A tulajdonosoknak árfolyam nyeresége képződött ami után a zrt az szjat valamint az ehot a törvénynek megfelelően levonta és befizette a NAV felé. Kérdésem az lenne, hogy hogyan könyveljem a zrt-nél ezt a tulajdonosi kifizetést? A kifizetett árfolyam nyereség lesz a bruttó összeg, ezt milyen főkönyvi számra tegyem.
Válaszát előre is köszönöm,
forintmed

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-03-23 18:04:11

A bruttó vételár tekintendő az üzletrész bekerülési értékének, ezzel az összeggel kell nyilvántartásba venni az üzletrészt T17-K479. Adólevonások T479-K462,463, majd a nettó összeg kifizetése az eladóknak T479-K38.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra