Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Autó beszerzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nina2013 2018-03-17 17:36:57

Tisztelt Attila!
Egy kft magánszemélytől szeretne autót beszerezni. Az eladó csak készpénz ellenében hajlandó értékesíteni a szgk-it. Az előleg 1 millió Ft, a többi pedig még 5 millió Ft lenne, melyet az adásvételi szerződés aláírásakor kell átadni. Mi a helyes eljárás ebben az esetben, hogy esetleges ellenőrzés esetén minden szabályszerű legyen, gondolva a kp fizetési korlátra.
Következő kérdésem szintén szgk-hoz kapcsolódik. A kft egészségügyi háziorvosi tevékenységet végez. Több vidéki kisfaluban van rendelés naponta, tudomásom szerint cégautó adót nem kell fizetni. az üzemanyagot számlával igazoltan számolják el, kell-e utnyílvántartást vezetni ebben az esetben.
Válaszát előre nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel: T. Ági

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-18 18:54:49

Ági,
A készpénzfizetési korlát csak belföldi áfa alanyok közt jelent eljárási korlátozást, magánszemély partner esetében nem alkalmazandó.
Háziorvos esetében csak abban az esetben nem keletkezik cégautóadó fizetési kötelezettsége, ha a gépkocsit KIZÁRÓLAG a háziorvosi tevékenységéhez használja (tehát 1 métert sem megy más célból). Ennek alátámasztására elengedhetetlen az útnyilvántartás vezetése.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra