Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Autógumi könyvelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2017-09-12 16:01:06

Kedves Attila!

Fuvarozással foglalkozó Kft vásárolt autógumit a tgk-ra 150.000 Ft-ért és ezen a számlán 5000 Ft-os parkolást is fizetett. A kérdésem az lenne hogy hogyan könyvelem ezt a számlát?52-es parkolás és 51-es a gumi? Gondolom az iparűzési adóból nem vonható le a gumi beszerzése?!

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-13 18:21:12

Vélhetően az abroncs a meglévő, elkopott helyére, így az anyagköltségként számolandó el az 51-es számlaosztályban, csökkenti az ipa alapját. Ami a parkolást illeti, szinte kizártnak tartom, hogy az abroncs bekerülési értékébe tartozna, így az külön könyvelendő, igénybe vett szolgáltatásként, nem csökkenti az ipa alapját.
papattila

Szakértői hozzászólás

evike.nyika 2017-09-14 13:46:54

És lehet ilyet hogy egy számlán van a kettő és külön könyveljük? Csak akkor nem szabad külön könyvelni ha mondjuk az abroncs cseréjét számlázná ki ugyan azon a számlán? Akkor mind a 2 az 52-es számlaosztályba kerülne mivel az nem csökkentheti az ipa alapját?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra