Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Bel. sofőr napidíj


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Kvirag 2018-09-03 15:16:59

Tisztelt Szakértő, Nemzetközi teherautósoförnek 50 eur napidíjat fizetünk, azokon a napokon mikor itthoni fuvarokat csinál és megvan a 6 órája kiküldetésbe, akkor adható a 3000 Ft napidíj átalány adómentesen? illetve ha a székhelyen kívüli tartozkodása megvan a 6 óra, de visszajön a telepre egy másik árut felvenni, tehát nem egyszerre van kinn 6 órát, akkor is jár Ön szerint az adómentes összeg? Nagyon köszözöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-03 15:36:13

Igen, adható. A hat órát kiküldetésenként kell figyelembe venni, azaz ha visszajön a telephelyre, akkor az időtartam megszakad, a Korm.rendelet szerinti feltétel nem teljesül, nem alkalmazható az adómentességi szabály.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra