Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Bérelt ingatlan bővítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Lóránt Gizella 2017-06-12 16:32:38

Tisztelt Szakértő!
Segítségét kérem szépen az alábbi témában:
Betéti társaság telephelyet bérel magánszemélytől, melyet bővíteni szükséges.A beruházást idegen kivitelezésben fogja elvégeztetni, mely építési hatósági engedély-köteles. Helyes-e az alábbi gondolatmenet?
Bérlő megvásárolja és a kivitelező rendelkezésére bocsájtja a szükséges anyagokat, áfájukat levonásba helyezheti. A kivitelező elvégzi a munkát, fordított Áfa-s számlát nyújt be a szolgáltatásról, az Áfa-t az ingatlan bérbevevő Bt köteles megfizetni, azt levonásba nem helyezheti. Majd az összes költséget aktiválni kell, az ingatlanok között kerül kimutatásra. Értékcsökkenés és adóalap csökkentő kedvezmény /Taotv.7.§./ érvényesít-
hető.
Kérdésem: Ki lesz az építtető, aki az építési engedélyt megkéri?
Várom megtisztelő válaszát! Papp-Lóránt Gizella

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-12 17:37:33

Gizella,
Az építtető személye nem adójogi/számviteli kérdés, ebben sajnos nem tudok tájékoztatást adni. Viszont érdemes körbejárni, hogy vajon miért nem helyezheti levonásba a szolgáltatás általa megállapított forgalmi adóját, miközben az általa beszerzett építési anyagokét igen?
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra