Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Bérelt ingatlanon végzett beruházás bérleti díjba beszámítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

shamrock 2024-03-22 08:28:46

Tisztelt Szakértő! Tavaly évközben átvett cégnek kiküldtem a tárgyi eszköz listát, hogy nézze át. Beírta, hogy mik azok, amiket ki kell vezetni. Így például a bérelt ingatlanon történt beruházást is, az indoklása és a bérleti szerződése szerint "egy 5 éves futamidejű szerződést, hogy alacsony bérleti díjat fizet, cserében beruházásokat végez az ingatlanon, ami az ingatlan értékét növelve a tulajdonos birtokába kerül. Ezt igazolja, hogy a szerződés lejártával 550 ezer forintról 1.6 millió forintra nőtt a bérleti díj. Ezek a költségek kvázi bérleti díjként értelmezhetőek." Ezeknél a beruházásoknál megállapított értékcsökkenés 6% volt. Így az év végi kivezetés alkalmával jelentős volt a nettó érték. Hogy kellett volna helyesen eljárni ezzel kapcsolatban? Mert nekem úgy tűnik, hogy hiányzik egy lépés. És nekem az év végével hogy kellene helyesen eljárnom, különös tekintettel a TAO-ra, mert elképzelésem van erről, csak megerőítést szeretnék (vagy cáfolatot)? Választát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-03-24 07:55:12

Helyes a megérzése, valóban kimaradt valami. Ha a beruházásokat azért eszközölte a bérlő, [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra