Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Beszámoló elfogadása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2018-03-11 16:03:14

Tisztelt Pap Attila!

Ha egy Kft-ben külsős ügyvezető van, ki fogadja el a beszámolót: a cégképviseltre nem jogosult tag(ok) vagy az ügyvezető? Kicsit most belezavarodtam, mert a beszámolót tudtommal a taggyűlés fogadja el és dönt az eredmény sorsáról (vagy alapítói döntéssel az egyedüli tag), de a beszámoló fedőlapjának 14.pontja "A cég beszámolójának aláírására jogosult tisztségviselő(k) adatai"-t kéri, aki pedig az ügyvezető, nem?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

duromarta 2018-03-11 16:58:10

03.09-én kérdeztem a számvitel menüpontban. Ott a válasz. Márti

Felhasználói hozzászólás

Ceasar 2018-03-11 19:06:44

De a tag nem jogosult aláírni semmit, nem vezető tisztségviselő, ezért arra nézve kérnék információt, hogy a beszámoló fedőlapjának 14.pontjába kit kell írni? Ugyanis ott be kell állítani azt is, hogy hogyan jogosult aláírni pl önállóan. Márpedig a tag nem jogosult...

Felhasználói hozzászólás

duromarta 2018-03-11 19:30:03

Ott ha az ügyvezető adóazonosító jelét írom be őt hozza fel. Próbáltam a tagét beírni és hibát jelzett. Tehát a beszámolót az ügyvezető írja alá,de a határozatot a tag. Nekem is fura az egész. Várom a válaszokat. Márti

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-12 07:47:42

Kedves Érintettek!
A beszámolót a tagok/az alapító fogadják/fogadja el, a beszámoló közzététele viszont az ügyvezető feladata, ezért ő kerül a közzétételi nyomtatványra.
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2018-03-12 08:02:52

köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 5 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra