Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Bevétel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Jucus40 2018-10-18 07:45:13

Tisztelt Szakértő!
A következő a kérdésem. Az adófolyószámlámon az egyik adónemben adótartozásom keletkezett és ebből adódóan a bértámogatás a tartozás rendezésére került utalásra az adófolyószámlára. Az a kérdésem hogy, ebben az esetben bevételként kell e könyvelni a kapott bértámogatást annak ellenére, hogy a támogatás nem került ténylegesen kiutalásra hanem a tartozás rendezésére.
Ha kell könyvelnem bevételként viszont a bankszámlámon nem jelent meg az összeg (csak egy tájékoztatást kaptam) a pénztárra könyvelhetem hogy a banki forgalmam egyezzen és bevételként is szerepeljen a könyvelésben?
Segítő válaszát nagyon köszönöm!
Üdv.: Jucus

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-18 10:18:27

Kedves Jucus,
Ha egyszeres könyvvitelben tette fel a kérdését, akkor a bankot technikai számlaként indokolt beiktatni, annak ellenére, hogy nem történt valós pénzmozgás az ügyfél bankszámláján (a háttérben viszont igen).
Ha a kérdése kettős könyvvitelben értendő, akkor a tényleges gazdasági eseményeket lehet könyvelni: T Adóhátralék- K 479 Technikai számla, T 479 Technikai számla - K Támogatás, a folyószámlán megjelenő dátummal.
papattila

Szakértői hozzászólás

Jucus40 2018-10-18 16:10:26

Köszönöm segítségét!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra