Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Biztosító által fizetendő javítási díj


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2017-06-19 14:01:37

Tisztelt Szakértő!

Egy telefon javításáról készült számla. A számla egy része kp fizetendő az ügyfél által, a többit a biztosító fogja fizetni. A kontírozásban kérnék segítséget. Az egész számlát javításra és szállítóra kell könyvelni, és a számla alapján az ügyfél kiegyenlíti egy részét, ha a biztosító majd utal, akkor pedig ráteljesítem azt az összeget? Vagy esetleg ez biztosítóval szembeni követelés?
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-20 07:22:48

Szilvi,
Mivel a szolgáltatást az ügyfél rendeli meg, így a számla is az ő nevére szól. A teljes számlaösszeg igénybe vett szolgáltatásra könyvelendő a szállítóval szemben (T529/466-K454). Az ügyfél által készpénzben fizetett ellenérték a szállítóra könyvelendő (T454-K381). A biztosító visszaigazolása alapján a kártérítés összege vegyesben előírandó (T368-K96), majd a maradék szállítói számla kiegyenlítése szintén vegyes bizonylaton (T454-K368).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra