Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

DAP paritás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Smiling 2018-07-19 08:42:14

A Társaság DAP paritással értékesíti a termékeit. Kérdés, hogy év végén az ilyen ügyleteket ki kell-e venni az árbevételből, mivel DAP paritás esetén a teljesítés akkor történik, ha az eladó átadta a terméket. Viszont a vevő elismerte a teljesítést és visszaigazolta a követelést. Mi a teendő ebben az esetben?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-19 14:32:42

DAP paritás esetén akkor minősül teljesítettnek az ügylet, ha a vevő által megjelölt helyen a vevő átvette az árut. Következésképp, ha az üzleti év utolsó napján az áru még csak úton van, akkor az árbevétel elszámolása csak az átvétel évében, azaz a következő évben lehetséges. Ilyen esetben az áru úton lévő készletként szerepelhet a tárgy év beszámolójában. Az ügyfél teljesítés igazolása sem szólhat másról.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra