Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

DEVIZÁS VÉGSZÁMLA KÖNYVELÉSE TÖBB ELŐLEG ESETÉN


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szeszebt 2018-09-14 09:29:34

TISZTELT ÖNADÓZÓ,
DEVIZÁS VÉGSZÁMLÁNK VÉGÖSSZEGE NULLA, KÉT ELŐLEG VISSZAVONÁSA UTÁN. A KÉT KAPOTT ELŐLEG KÜLÖNBÖZŐ IDŐSZAKBAN ÉRKEZETT KÜLÖNBÖZŐ ÁRFOLYAMOKON SZÁMOLTUK EL, ÉS EZEKKEL AZ ÁRFOLYAMOKON "VONTUK VISSZA" IS A KÖNYVELÉSBEN. A KÉRDÉSEM AZ, HOGY ÁRBEVÉTELRE MELYIK ÁRFOLYAMMAL KÖNYVELJÜK, A VÉGSZÁMLA ÁRFOLYAMÁVAL? EBBEN AZ ESETBEN ÁRFOLYAMDIFERENCIA LESZ A 311 ES VEVŐ KÖVETELÉSEN. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-16 17:50:04

A végszámlát a teljesítés napjának számviteli politika szerinti árfolyamán kell nettó árbevételként elszámolni, ebből kell levonni az előlegeket az eredeti árfolyamokon. Ami különbözet marad a vevő követelésen, azt árfolyam különbözetként kell elszámolni. Mivel a kapott előlegeket áfa-t tartalmazó összegben kell nyilvántartani (ha egyáltalán áfa-s volt az előleg), akkor az eltérő árfolyamok miatt a számvitelben az áfa elszámolást is át kell futtatni, annak ellenére, hogy ez az elszámolás az áfa bevallásban nem jelenik meg az ellenérték teljes összegére kiterjedő előleg miatt.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra