Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Domain regisztrációs díj


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2018-10-04 05:24:16

Kedves Attila, mi a helyes könyvelés mód. Egy Kft. domain regisztrátor, tulajdonképpen közvetít a domain tulajdonos és a tárhely stb szolgáltató között. A domain tulajdonos, akinek számlázza a reg. díjat, elvileg vagyoni értékű jogként könyveli a domain név megszerzéséve kapcsolatos kiadásokat. Továbbá a regisztrátor Kft. a szolgáltatótól kap havi számlát, az adott hónapban regisztráltak számától függően. Mi a teendő a Kft-nél, hogyan könyveli az egyszeri regisztrációs díjat, illetve az éves megújítást. Tulajdonképpen ügyintézési díjról van szó, közvetít a két fél között, nem végez névszervereken tárolást, nem ad tárhelyet. A kérdés arra vonatkozik, ez a díj az adott év bevételét növeli, vagy el kell határolni. Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-04 10:42:33

Kedves Gabi,
Mindkét típusú befogadott számlát közvetített szolgáltatásként indokolt könyvelni a kérdésbeli Kft-nél. Amit év végéig nem számláz tovább (elméletileg ilyen észszerűen nem lehet), azt készletre kell venni, ráfordításként akkor számolandó el, amikor a továbbszámlázás megtörténik, így érvényesül az összemérés számviteli elve.
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2018-10-04 11:27:13

Kedves Attila, köszönöm. Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra