Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Egyiptomi tulajdonosnak osztalék fizetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

batonayt 2017-10-03 12:53:40

Szeretném megkérdezni, ha 2018ban fizetünk osztalékot (egyszemélyes kft magyar bejegyzés, egyiptomi tulajdonos) akkor hol adózik az úr az osztalék után. 1995. évi XVII.
törvény
a Magyar Köztársaság Kormánya
és az Egyiptomi Arab Köztársaság Kormánya között
a kettős adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelemadók területén Kairóban, 1991. november 5-én aláírt Egyezmény kihirdetéséről című részt néztem, de számomra nem egyértelmű, tudnának kérem segíteni. Az úr egyiptomi lakhelyű, ritkán van Magyarországon. Köszönöm szépen

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-03 19:22:18

A hivatkozott kettős adóztatást elkerülő egyezmény 10.Cikke alapján Mo is jogosult megadóztatni a magyar cég által kifizetett osztalékot, mégpedig akár 20%-ig. Mivel azonban az itthoni adómérték 15%, így Mo-on 15% szja-t kell a kifizetésből levonni. Hogy mennyit kell esetleg még Egyiptomban fizetni, erről sajnos nem tudom informálni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra