Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Egyszemélyes Kft pótbefizetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

adoinfobt 2017-05-11 15:40:41

Tisztelt Szakértő!
Egyszemélyes Kft saját tőkéje a jegyzett tőke 50%-a alá került. A Kft nagyösszegű beruházást hajtott végre, ami fedezetéhez tagi kölcsön nyújtására volt szükség. Az gazdasági helyzet eddig nem tette lehetővé a kölcsön visszafizetését, az écs elszámolása veszteségbe vitte az eredményt. Kérdésem, hogy a tagi kölcsönt át lehet-e minősíteni pótbefizetéssé alapítói határozattal? Az alapítói okiratban nincs utalás pótbefizetésre.
Válaszát előre is köszönöm.
Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-12 07:12:31

Erika,
Értelmezésem szerint az egyszemélyes Kft-nél nem feltétel a pótbefizetéshez, hogy erről rendelkezzen az alapító az alapítói okiratban (hiszen az alapító csak magára nézve hozna terhes kötelezettséget a pótbefizetés előírásával, nincs szükség garanciális szabályra). Egyébiránt véleményem szerint nincs szabályos lehetőség a pénzmozgás nélküli átminősítésre.
papattila

Szakértői hozzászólás

adoinfobt 2017-05-12 10:50:58

Köszönöm a választ, 2 ügyvédnél is érdeklődtem már a témában és 2 féle választ kaptam. Az egyik módosította az alapítóokiratot, a másik azt mondta, hogy alapítói határozattal elrendezhető a pótbefizetésbe történő átvezetés.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra