Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

El nem számolható költség - Kivezetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

raab 2018-03-14 14:39:28

Üdvözlöm Attila!

Szeretném kérni a segítségét. Egy Kft több alkalommal vásárolt olyan dolgokat amik nem a tevékenységével kapcsolatban merülnek fel. A számlák utalással lettek fizetve. Az ilyen esetekben mi a helyes mód arra, hogy az ilyen tétel/tételek megfelelően legyenek könyvelve ? Visszafizetés pénztárban ? Vagy esetleg adóalap növelő tételként könyvelni és megfizetni utána a társasági adót ? Előre is köszönöm a válaszát és segítségét!
Üdvözlettel: BM.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-14 20:35:39

BM,
Mivel az ilyen költségek többnyire a tulajdonosok/ügyvezető magánjellegű kiadásait jelentik, ezért ezeket személy jellegű kiadásként indokolt könyvelni, adózása a magánszemély és a társaság közt fennálló jogviszony szerint alakul, jogviszony hiányában egyéb jövedelemként. Ha van jogviszony, akkor a tao-ban elismert ráfordítás minden ezzel kapcsolatban felmerült költség (3.sz.mell.B)3.), ha nincs jogviszony, akkor tao alap növelő tétel.
Ha nem magánjellegű kiadásról van szó, akkor egyéb ráfordításként indokolt könyvelni, tao alap növelő tétel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra