Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Elévült kötelezettség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kingaxy 2017-05-29 23:17:10

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy adott egy Kft., akinek a főkönyvében 6 éve "lóg " szállítói tartozás címen, 1 476 000Ft. Ez egy "összegyűjtött" összeg, se partner, se számlaszám, se semmi. Erős a gyanúm, hogy rendezett tételeket takar, csak a a kifizetési bizonylatok nem kerültek a könyvelésre. Tehát amolyan "gyűjtőként" funkcionálhatott.
Mi a legszabályosabb amit ezzel tehetek? Eltüntetném... hiszen nem valós.
Köszönöm
Kinga

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-31 09:20:24

Kinga,
Sajnos 6éve szabálytalan (nem hiteles) beszámolók készülnek, mivel az azt alátámasztó leltárak (legalábbis a szállítói és a pénztári) nem lehetnek valósak (ha egyáltalán léteznek!). Az azonnali teendő az az, hogy küldjenek (óvatos) egyeztető levelet az adott partnereknek, hogy igazolják vissza, hogy nem áll fenn követelésük és esetleg, hogy mikor kerültek pénzügyi rendezésre az adott tételek. Ennek alapján lehet kivezetni a szállítói kötelezettségeket az egyéb bevételekkel, illetve a pénztárral szemben.
papattila

Szakértői hozzászólás

kingaxy 2017-06-01 18:26:49

Nincsenek meg, h hogyan kerültek oda . Ha tudnák partnert, akkor ezt az eljárást követtem volna. Így nem tudom mi lenne a helyes. Így szeretnék olyan megoldást, ami elfogadható bármely ellenőrző szerv számára. Nyilatkozat az ügyvetetőtől? Hogy nincs tudomása szállítói tartozásáról a cégnek? Hiszen látszik, h évek óta mozdulatlanul virítanak ezek a tételek. Partner megnevezésnek feltüntetése nélkül . .

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra