Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Elhatárolás?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2018-03-06 14:16:16

Tisztelt Attila!

Egyik cégnek folyamatos teljesítésű számlái vannak, melyeknek a telj és a fizetési határideje január de az időszak az 2017 december. Ezek a számlák mivel nem 2 évet érintenek így nem lehetnek elhatárolások, de akkor hogy oldjam meg a könyvelésben hogy benne legyen a 2017-es könyvelésben és az áfában pedig 2018-ban szerepeljen?

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-06 17:45:35

Az ilyen számlákat decemberben kell vevőre/szállítóra könyvelni és az áfa-t vegyes tételben át kell könyvelni egyéb kötelezettségre/egyéb követelésre, amit a 2018-as nyitás után vissza kell vezetni 467/466-ra. A főkönyvi könyvelés mellett az áfa analitika természetesen a megfelelő (2018.január) időszakban tartalmazza az adott tételeket, minden egyéb külön könyvelés nélkül.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra