Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Ellenőrzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Györfi Sándorné 2017-11-18 18:22:50

Szép napot!

Az alábbi problémára kérnék segítséget:

2013. év végén vettem át egy kft, egy evás bt és egy evás egyéni vállalkozás könyvelését. Egy család tagjai a tulajdonosok. A kft-vel nincs semmi probléma, az működik, rendben van. Az egyéni vállalkozás már akkor szünetelt, mikor átvettem . Még nem járt le az öt év.
A betéti társaságban már abban az évben sem, illetve a következő években sem volt forgalom /csak bank volt/, ezért 2014-től megszűnt evás adó alanyisága. A képviselő 2013.01. hótól a kültag munkaviszony mellet /a kft-nél van munkaviszonya/. A beltag 2013 ban még egyetemre járt.
2013. június - 2016. májusig fizette az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ettől kezdve KATA-s főfoglalkozású egyéni vállalkozó.
Mivel a bt-ben nem volt semmilyen forgalom és a képviselő pedig munkaviszony melletti volt – nem ellenőriztem le és emlékezni sem emlékeztem, hogy a szokásostól eltérően itt nem a beltag a képviselő. Társas vállalkozóként egyikük sem lett jelentve, a 08 bevallásra minden
évben nyilatkozat lett beadva.
Most mindkettőt megszüntetnék végre. Kérdés, hogy az elmúlt időszakra ellenőrzés esetén a fentiek alapján kaphatnak- e büntetést?

Válaszukat előre is köszönöm.

Györfi Sándorné 2310 Szigetszentmiklós, Királyerdő út 109.
06309425391

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-19 15:32:01

Sajnos igen, mulasztást követtek el azáltal, hogy az ügyvezetőt (akkor is, ha az különös módon a kültag) nem jelentették be 1041-esen, majd nem küldtek róla nullás adattartalmú "M"-es lapokat a havi járulékbevallásokban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra