Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Előadóművészeti támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

konyvelotars 2017-09-05 20:14:15

2016-ban megkötésre került támogató céggel a támogatási szerződés (Tao tv. előadó-művészeti szervezet támogatása). Nemzeti Kultúrális Alap is kiállította a hatósági igazolást. A pénz 2017. január elején (mérlegkészítésig) befolyt. Támogatás felhasználása 2017-ben történt.
Jól gondolom, hogy ez 2016-ban lesz Egyéb bevétel és egyéb követelés? Passzív időbeli elhatárolni kell 2016-ban? "Passzív időbeli elhatárolásként kell kimutatni a költségek (a ráfordítások) ellentételezésére - visszafizetési kötelezettség nélkül - kapott, pénzügyileg rendezett, egyéb bevételként elszámolt támogatás összegéből..." - A pénzügyileg rendezett kifejezés tárgyévben vagy mérlegkészítésig vonatkozik? Ha igen a könyvelés vége: T Egyéb követelés - K Passzív i. elhat. lesz, ami "furcsának tűnik". Ha meg nincs elhatárolás, ugrál az eredmény: egyik évben nő, másik évben csökken eredmény.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-06 05:49:51

Mivel teljesül, hogy a pénzügyi rendezés mérlegkészítésig megtörténik, így az egyéb bevételként való elszámolás indokolt 2016-ban (77.§ (2)). Ugyanakkor az is teljesül, hogy a költségek felmerülése csak 2017-ben történik, így 2016-ban el is kell határolni (44.§ (2)). Így fog teljesülni az összemérés számviteli elve, azaz a bevétel ott kerül kimutatásra, ahol a hozzá kapcsolódó ráfordítás.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra