Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Előző évek módosítása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

burmi 2018-10-08 12:09:04

Tisztelt szakértő!

Átvettem egy céget, amiben kiderült, hogy az előző években rengeteg hiba van, többek között a pénztár számlák sem lettek jól megnyitva, (30 milliós eltérések vannak) - pedig év végi leltárak alá lettek írva. az eltérések több főkönyvet érintenek, de a pénztárakhoz és tagi hitelhet kapcsolódó a legnagyobb. Kérdésem, hogy ezeket hogyan lehet javítani, 2018 évben kell rendezni, vagy a 2017-es főkönyvben (már ennek a nyitása is rossz). Sajnos teljes újrakönyvelésre nincs lehetőség. Köszönöm előre is.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-08 14:58:29

A hibák könyvelése 2018-ban történik, külön főkönyvi számlákon (évenként elkülönítve). A hibákat és azok hatását évenként minősíteni szükséges, ha jelentős, akkor a 2018-as beszámoló középső oszlopában kell kimutatni, ha nem jelentős, akkor a 2018.évi adatokkal együtt. Az érintett tao bevallásokat (az önellenőrzött tételekkel a 1829-es bevallást korrigálni kell, a kettős elszámolás elkerülése érdekében), ipa bevallásokat is szükség szerint önellenőrizni kell. Indokolt lehet a könyvelési anyag átvételekor egy valóban hiteles leltárt készíteni, ez lenne az önellenőrzések kiindulópontja.
papattila

Szakértői hozzászólás

burmi 2018-10-08 21:21:32

nagyon köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra