Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Elszámolásra kiadott előleg


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szenimara 2017-12-04 10:14:01

Eddigi ismereteim szerint amikor a dolgozó elszámol az elszámolási előleggel, akkor a kiadott teljes összegről bevételi pénztár bizonylatot kell kiállítani (ez szerepel sok szakmai anyagban is.) Egy kredit pontos előadásban hallottam, hogy a szokásjog alapján igen sok gazdálkodónál alkalmazzák a jelképes visszavétel tételeit az elszámolásnál. Kérdésként vetette fel az előadó: mi a teljesen visszavett összeg bizonylata, mi a valóság alapja és hol a valódiság elve?
Érdeklődöm, hogy mi a helyes elszámolás és azt milyen jogszabályok támasztják alá?
Válaszát előre is megköszönöm!
Tisztelettel: szenimara

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-04 14:11:01

Szenimara,
Az általam ismert helyes gyakorlat az előadó álláspontját erősíti: csak azt lehet visszavételezni, ami ténylegesen megmaradt, az elköltött összeget az elszámolási számláról a szállítói számla kiegyenlítésére kell könyvelni. Az eljárás helyességét a számviteli alapelveiből lehet levezetni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra