Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Épület felújítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Villac 2019-04-16 10:25:04

Tisztelt szakértő!
Egy Kft. bérbeadás céljából vásárolt egy családi házat, ami jó ideje már nem volt lakott. A vásárlás után egyből megkezdődött a felújítás. Szerkezeti átalakítás nem történt,nyílászáró csere sem, mégis jelentős összegű ktg merült fel. Villanyszerelés, festés, parkettázás, járólapozás, új villanyboyler, csapok cseréje...
A munkálatok befejezését követően sikerült is kiadni. A Kft. mikrogazdálkodói beszámolót készít.
A kérdésem, hogy a felmerült javítási kiadások elszámolhatók-e karbantartási ktg-ként, vagy felújításként az épületre kell aktíválni.
Köszönettel,
szs.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-18 05:49:47

Kedves SZS,
Mivel a mikrokra a vonatkozó Korm.rendelet speciális szabályokat fogalmaz meg a témában, a minősítést ennek megfelelően kell elvégezni (398/2012.Korm.rend. 5.§ (3)-(4)). A pontos válaszhoz nincsenek meg a kérdésben az adatok :(
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra