Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Evás bt fordulónapi átértékelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

labasne 2017-04-07 10:26:05

Kedves Fórumozók!
Kettős könyvvitelt vezető evás Bt. eddig negyedévente a megfizetett evát követően a megmaradt eredményt a tagok között év közben felosztotta, osztaléknak vettük, de nem fizettük meg az osztalék adóját és ehóját sem, mert ezt az eva rendezi. A 2015. év zárásakor csak az utolsó n.évi "osztalék" jelenik meg a beszámolóban, mint kötelezettség a tagok felé. Ezt kellene rendeznem úgy, hogy ne változzon a mérlegfőösszeg, de ezt nem tudom megtenni, hiszen az adózott eredmény a záróban szereplőnek a négyszerese, és ebből a 3/4-e már fel lett osztva. Hogyan kellene ezt a problémát megoldani?
Adózott eredmény: 21.000
kötelezettség: 4.280 /utolsó n.évi osztalék
eredm.tart. 0
mérlegfőössz. 5.780
A segítséget előre is köszönöm: Kornélia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-08 09:40:53

Kornélia,
Mivel az új szabályok alapján a 2015.évi oszlopban csak adózott eredmény szerepelhet, így a 2015.évi osztalékot sem lehet előírni, a 2015.év folyamán kifizetett 3/4-nyi rész a követelések közt fog szerepelni, mint osztalékelőleg. Ebből következően jelen helyzetben a MFÖ nem maradhat változatlan, ennek szabályos oka a kieg.mellékletben kerül bemutatásra, indoklásra.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra