Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

EVAs Bt végelszámolás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2017-12-26 17:03:51

Tisztelt Pap Attila!

Egy évek óta nem működő (évi 1 db párezer ft-os számlája volt, hogy ne veszítse el az EVA-t), bevételi nyilvántartást vezető Bt végelszámolást kezd. Vagyona nincs. Tételes leltárt és nyitó mérleget kellene készíteni, de nincs miről. Ha minden nulla, akkor is kell könyvvizsgálóval ezt a mérleget ellenőriztetni? És egy költői kérdés: miből fogja kifizetni, ha a pénztár nyitója is nulla? Meg hát ügyvédi díj is lesz. Gondolom célszerű akkora összeggel megnyitni a pénztárat, ami elég a költségekre.

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-27 09:06:58

Ceasar,
Az Eva tv. 20.§ (4)-e alapján a nyitó leltárt nem kell könyvvizsgálóval ellenőriztetni. Bár a költői kérdésre nem szokás választ adni, de én is azt gondolom, hogy olyan pénzeszköz állományt célszerű felvenni a leltárba, ami elegendő fedezetet biztosít egy sikeres végelszámolás lefolytatásához.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra