Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Gépkocsi Káresemény - Casco


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Eck5 2018-06-08 08:59:23

Kedves Attila,
Vállalkozásunk járművét káresemény érte. A javítást végző szolgáltató a javításról vállalkozásunknak állítja ki a számlát. A számlán fel van tüntetve, hogy mennyi az az összeg, amit vállalkozásunknak pénzügyileg rendezni kell (Önrész, illetve ÁFA). Vállalkozásunk helyesen jár-e el, ha a a kiszámlázott javítási díj teljes összegét az igénybe vett szolgáltatások közé könyveli? Több helyen olvastam, hogy ezt ráfordításba kellene könyvelni, nem költségbe. A ránk eső részt pénzügyileg rendezzük határidőben. Azt az összeget pedig, amit a biztosító térít a javítást végző cégnek, akkor vezetjük át egyéb bevételbe, amikor a cégtől kapunk egy igazolást, hogy az összeg megérkezett a bankszámlájukra. Helyesen járunk -e el?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-09 08:03:43

Helyesen járnak el, amikor a teljes számlaértéket igénybe vett szolgáltatásként könyvelik és azzal is egyetértek, hogy a biztosító jóváhagyásával könyvelik egyéb bevételként a kártérítés összegét (T368-K96), majd ha a javító cég hajlandó visszajelezni a kártérítés megérkezéséről, akkor vezetik össze az egyéb követelést a szállítóval. Ha nincs ilyen visszajelzés, akkor a kivezetés gyakorlatilag a biztosító jáváhagyását követően azonnal elvégezhető.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra