Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Ingatlanüzemeltetés - közv.szolgáltatások


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2019-05-12 12:19:07

Tisztelt Szakértő,

Ügyfelem Társasházak számára végez ingatlanüzemeltetési tevékenységeket, amelyet havonta számláz, a tárgyhónapot követő hó elején. Költségei között 99%-ban átszámlázott szolgáltatások szerepelnek, pl. őrzés-védelem, kertészeti munkák, karbantartási ktg.-ek, stb.

Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni:

1. helyesen tesszük-e, ha minden említett költséget közvetített szolgáltatásként kezelünk? (ügyfelem minden számlán feltünteti a közvetített szolgáltatás tényét, de "ingatlanüzemeltetés" címszó alatt számláz egyben mindent).

2. A beszámolóban azokat a költségeket, amelyek teljesítése 2018-as, viszont 2019 elején, 2019-es teljesítéssel számlázza ki, a készletek között kell kimutatni?

3. Bevételek aktív elhatárolásai között kell szerepeltetni a 2018 decemberi üzemeltetési díjat, amit 2019-ben számláz ki?

4. A továbbszámlázott ktg-ek, amik 2019-es teljesítűek, de 2018-as időszakra szólnak (pl. decemberi őrzés-védelem), el kell-e határolni a passzív i.e. között (az előzőeket figyelembe véve)?

Előre is köszönöm a válaszait!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-05-12 19:42:11

1. Értelmezésem szerint nem járnak el helyesen, mivel nem változatlan formában történik a továbbszámlázás: befelé őrzés-védelem, kertészeti munkák, karbantartás jön, kifelé egy komplex szolgáltatás, ingatlankezelés megy.
2. Igen.
3. Nem, vevőn.
4. Az pedig szállító lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra