Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Kártyás fizetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ifoldvar 2017-11-20 10:11:25

Egyéni vállalkozó, naplófőkönyvet vezet. A napi pénztárgépes forgalma egy részét készpénzzel fizetik ki, másik részét pedig hitelkártyával. A hitelkártya forgalom a bankszámlára érkezik, míg a készpénz a kasszába. Hogyan helyes könyvelni a két féle tételt? A gond az, hogy a bankszámlán késéssel jelenik meg a hitelkártya forgalom, és igy pl. a hónap utolsó napjának hitelkártya forgalma még nem jelent meg a bankkivonaton, viszont le kell könyvelni mint bevételt. Ráadásul a bankszámlán a jutalékkal csökkentett forgalom jelenik meg, míg a bank a jutaékokról és a hitelkártya forgalomról küldött értesitése sem naprakész, igy nagyon nehéz az azonositás. Köszönettel Ibolya

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-20 16:42:11

Ibolya,
Az egyszeres könyvvitel (ilyen a pénztárkönyv és a naplófőkönyv is) alapvetően pénzforgalom szerint könyvelendő, azaz a bankkártyás bevétel a naplófőkönyvben csak a banki jóváírás napján könyvelhető.
papattila

Szakértői hozzászólás

ifoldvar 2017-11-26 11:46:05

Igen, ezt értem, de a vállalkozó az ÁFA-ban az általános szabályok szerint adózik, ahol a teljesités nap szerint kellene a fizetendő adót megállapitani.
Ezért aggaszt a dolog.

Köszönöm!
Üdvözlettel Ibolya

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra