Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Két kft, két kérdés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nina2013 2019-05-09 00:10:42

Tisztelt Attila!
1. Működését a közelmúltban megkezdő kft alkalmazottja könyvelő megkérdezése nélkül vásárolt számla és nyugta tömböket. Az első néhány értékesítés során áfás számla helyett nyugtát állított ki a vevőnek. Kérdésem, lehet-e a kiállított nyugták alapján az áfát megállapítani, vagy mi a teendő ebben az esetben. 2./ Egészségügyi kft készségfejlesztő és mozgáskorrekciós tornát tart beteg gyermekek számára. Az óra végén a terembe kitett ásványvizet fogyasztják a gyermekek. Kell-e ebben az esetben a vásárolt víz után járulékot fizetni. Szakértő válaszát előre megköszönöm.
Tisztelettel:
T. Ági

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-05-09 05:24:13

Kedves Ági,
1. Bár valóban szabálytalan nyugta kiállítása abban az esetben, amikor a törvény számla kiállítását teszi kötelezővé, de ettől függetlenül az áfa fizetési kötelezettség fennáll. A fizetendő áfa összegét a nyugták alapján kell megállapítani. Ha esetleg több adókulcsú tevékenységet végez, akkor a legmagasabb adókulccsal indokolt számolni.
2. Igen, az Szja tv. 70.§ (6) alapján lesz adóköteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra