Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

K+F eszköz beszerzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

manopen 2019-08-07 11:24:47

Tisztelt Szakértő!
Cégünk a nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert egy Kis, közép, és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatására 131.712.680,- forint összeget, a projekt költsége előreláthatólag 236.303.855,- forint. 2018.11.30.-án döntöttek a támogatásról. A megvalósítás időtartama 2018.12.01-2021.11.30. Cél: Mesterséges széklettároló és végbélzáró izom rendszer kifejlesztése. A projektel kakcsolatban eszköz beszerzések kezdődtek meg (3D nyomtató stb), alapanyagok a prototipus előállításához. A Kísérleti fejlesztés közvetlen költségeit aktíválni fogjuk. Kérdésem, hogy az eszköz beszerzések ugye nem aktíválhalhatók Kísérleti fejlesztésként? Ezen eszközök beszerzését tárgyi eszközként kell aktíválni ? Műszaki vagy egyéb berendezések között? Majd az elszámolt écs-t lehetséges aktíválni T112-re?? A másik kérdésem a prototipussal kapcsolatos: a felmerülő költségeket az 5-ös számlaosztályba könyvelem. Amikor elkészül a prototipus, akkor az összes költséget T112-K582 kísérleti fejlesztés aktívált értéke = magával a prototípus értékével? Rengeteg bizonytalanság van a költségek stb. elszámolásával kapcsolatban. Sajnos könyvvizsgálónk sem találkozott még K+F-el.Próbáltam szakirodalmat keresni hozzá, de nem találok. Tudnának esetleg ajánlani kiadványt?

Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-08-08 18:39:12

1. Igen, jól gondolja, a fejlesztéshez beszerzett tárgyi eszközöket külön-külön kell beruházásként nyilvántartásba venni, majd az éves écs-jét kell aktiválni a többi fejlesztéssel kapcsolatban felmerült költséggel (T112-K582).
2. Amikor a fejlesztés pozitív módon zárul, azaz elkészül a működőképes, hasznosításra alkalmas prototípus, akkor készletre kell venni T2-K112.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra