Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Kisvállalkozói kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2018-09-27 11:13:09

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem az lenne, hogy ha egy egyéni vállalkozás lízingel egy traktort, a traktorra kifizetett törlesztő részletek figyelembe vehetőek e a kisvállalkozói kedvezménynél év végén, valamint hogy jól tudom-e hogy a zárt végű lízingnél egyösszegben lehet visszaigényelni az áfát, míg a nyílt végűnél a hiteltörlesztés arányában? Köszönettel: Binszkiné Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-29 11:27:12

Kedves Erika,
1. A teljes bekerülési érték figyelembe vehető a kisvállalkozói kedvezménynél, akár nyílt, akár zárt végű pénzügyi lízing keretében szerezte be.
2. Igen, jól tudja, zárt végű pénzügyi lízing esetén beszerzéskor a teljes vételárra érvényesíthető a levonási jog. Nyílt végű esetében ez fel sem merülhet, hiszen a birtokba adáskor nem áfa bizonylat (számla) készül (amiben adót lehetne áthárítani), hanem egyéb számviteli bizonylat.
papattila

Szakértői hozzászólás

abarmax 2018-10-09 09:36:10

Kedves Attila!

Köszönöm szépen!

Binszkiné Erika

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra