Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Konténer


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Liza58 2017-11-23 12:43:21

Tisztelt Szakértő!
A kft. saját tulajdonú ingatlanját bérbeadás útján hasznosítja. Erre a telephelyére portaszolgálat ellátására 1 darab 10 lábas iroda-és őr konténert vásárolt. A konténer fala szedvicspanelból van, acélvázból és acéllemezből állnak, négy fix pontra elhelyezhető. A konténerbe a földből vízvezetéket és elektromos áram vezetéket is vezetnek.
Használatba vételkor aktiválni kellene, ehhez kérnék segítséget. A kft. melyik tárgyi eszköz kategóriában tarthatja nyilván a konténert könyveiben? Ez épület? Milyen leírási kulcsot kell alkalmaznia a konténerre a társasági adó törvény szerint?
Köszönettel várom válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-23 14:34:03

Mivel nincs olyan formán rögzítve a talajhoz, hogy annak elbontásával a konténer eredeti állapotában használhatatlanná válna, ezért az egyéb berendezések (14.szla osztály) között indokolt nyilvántartásba venni. Tao szerint az általános leírási kulcs (14,5%) alkalmazását látom helyesnek.
papattila

Szakértői hozzászólás

Liza58 2017-11-23 15:46:38

Köszönöm szépen gyors válaszát!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra