Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Követelés vásárlás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nagyistvanne 2018-03-26 10:59:56

Kedves Attila!
Az alábbiakban kérem a segítségét: egy román cég eladta 20 egységért a magyar ügyfelemnek egy másik román céggel szemben fennálló 100 egység követelését. A 100 egységgel tartozó cég és az én magyar ügyfelem kapcsolt vállalkozás. Az engedményezési szerződésben rögzítik, hogy az engedményező a 100 egység követelését minden jogával,kötelezettségével, garanciájával átruházza az én magyar ügyfelemre. Hogyan kell könyvelni ezt a gazdasági eseményt? Elő kell-e írnom a szerződést mivel árfolyamkülönbözet is keletkezik a kiegyenlítésemnél. Nyilván kell-e tartanom az eredeti 100 egységet? Még nem tudom hogy befolyik-e a követelésem és az milyen mértékben. Hálásan köszönöm a segítségét.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-26 20:48:32

A követelést az egyéb követelések közt kell előírni a vételi áron (20egység). Ami a bekerülési érték felett térül meg, az egyéb követelésként könyvelendő.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra