Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Közösségi termékértékesítés előlegének bizonylata


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

adoinfobt 2017-05-03 19:52:07

Tisztelt Szakértő! Közösségi termékértékesítéshez kérünk előleget a külföldi partnerünktől, amit utalással vagy bankkártyás fizetéssel teljesít felénk. Azt tudom, hogy ebben az esetben nincs számla kiállítási kötelezettségünk, de kérdésem, hogy más egyéb bizonylatot kell-e kiállítanunk a beérkező összegről vagy elegendő a bankkivonat. Bankkártyás fizetés esetén előfordul, hogy az előleg összege később kerül jóváírásra, mint ahogy a tényleges teljesítés megtörténik és a számla kiállításra kerül. Ezt hogyan kell könyvelni?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-04 05:49:38

A közösségi termékértékesítésre kapott illetve ilyen ügyletre fizetett előleg valóban nem jelent adóztatási pontot az áfa-ban. Mivel ilyen esetben elegendő egyéb számviteli bizonylat kiállítása, ezért ennek megfelel a banki kivonat is. Előlegnek csak a teljesítést megelőzően átvett pénzösszeg minősül, így a teljesítést követően jóváírt összeg ellenértéknek tekintendő, az áfa elszámolására az általános szabályok (a termékértékesítésre előírt)vonatkoznak, az utalás számla kiegyenlítésként könyvelendő.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra